VB-Groep

Zorg

Wij hebben veel ervaring met bouwen voor de zorg. Dat geldt zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. We bouwden onder meer jarenlang op het instellingsterrein Kempenhaeghe in Sterksel en bij Stichting Dichterbij in Gennep, beide in nauw contact en overleg met de bewoners van dat terrein.

Waarom bouwen in de zorg met VB Bouw?

  • Ervaring op het gebied van zorgvastgoed
  • Vaste partners met specialistische kennis
  • Kennis van processen binnen de zorg
  • Aandacht voor gebruikers en bewoner
  • Betrokken medewerkers

Kennispartners

Nieuwbouw van zorgcomplexen is voor ons bekend terrein. De uitdagingen van dit soort gebouwen zitten niet zo zeer in de bouwtechniek en – logistiek, als wel in de specifieke installaties die er vaak nodig zijn. Wij hebben een team van vaste partners om ons heen om deze specifieke kennis te leveren en de kwaliteit te waarborgen. Dat vaste team betreft zowel adviseurs als onderaannemers.

Ondersteuning opdrachtgever

We verdiepen ons in de klant en haar specifieke vraag of uitdaging en denken mee in oplossingen. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van bouwen voor de zorg kunnen we ook procesmatig optimaal ondersteunen.

Sociale component

Bij renovatie van zorgcomplexen is de sociale component erg belangrijk. Vooral bij renoveren in bewoonde situaties is die component van doorslaggevend belang. Dat geldt ook voor nieuwbouw op een instellingsterrein. Hoe ga je om met gebruikers of bewoners? Wat communiceer je en hoe? Hoe kijk je naar patiënten en cliënten en hoe behandel je hen? Daarvoor is het belangrijk dat de mensen op de bouwplaats niet alleen oog hebben voor hun bouwproject, maar ook voor hun omgeving. Onze medewerkers zijn van nature zeer sociaal in de omgang met gebruikers en bewoners. We hechten daarbij grote waarde aan goede communicatie, maar ook aan veiligheid. Bewoners, patiënten en cliënten zijn zich niet altijd bewust van de mogelijke gevaren. Wij letten op hun veiligheid, rondom de bouwplaats, maar ook bij de aan- en afvoer van materialen.

Resultaat komt samen in Kloostervelden

Binnen VB Groep bundelen zich de kennis en kunde van meerdere bedrijven. Bedrijven die hun expertise met elkaar delen. Bijzondere expertise, getuige de Brabantse Stijlprijs 2021 die werd toegekend aan het project Kloostervelden.

Kloostervelden is een unieke wijk in het Noord-Brabantse Sterksel, omgeven door natuur en gebouwd rond een historisch kloosterhart. Hier wonen, leven en zorgen 500 mensen met en zonder handicap samen. Hier is wonen zoveel meer; het is een thuis voor iedereen. Met deze ontwikkeling van omgekeerde integratie maken we impact op het individu, de omgeving en de gemeenschap. Een bijzondere plek waarmee we samen de wereld een stukje mooier maken.

Vrijblijvend kennismaken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  

= Verplicht veld