VB-Groep

Feestelijke steenlegging nieuwbouw zorgcomplex De Baron

20 november 2023

Afgelopen dinsdag was een belangrijke mijlpaal op de nieuwbouwlocatie de Markiezaten in Bergen op Zoom: de officiële eerste steenlegging van het zorgcomplex De Baron van S&L Zorg. Tijdens een sfeervolle bijeenkomst met tal van genodigden, waaronder toekomstige bewoners en medewerkers, werd geproost op dit moment.

Het was een gezellige drukte tijdens de bijeenkomst, die werd afgetrapt met een welkomstwoord van Jeroen de Bekker, Algemeen Directeur van VB Bouw. Hij sprak zijn waardering uit voor de aandacht die vanuit S&L Zorg wordt geschonken aan deze mijlpaal, aangezien dit niet vanzelfsprekend is. Ook benadrukte hij het belang van samenwerking: "De samenwerking tussen S&L Zorg, de installateurs, onze collega's van VB Bouw en alle andere betrokkenen verloopt heel prettig en vormt de sleutel tot succes. Resultaat komt binnen dit project perfect samen."

Vervolgens was het woord aan René van Donschot, lid van het managementteam van S&L Zorg. Van Donschot verwelkomde alle aanwezigen, met speciale aandacht voor toekomstige bewoner Ruben Bolder. Ruben had de eer om de officiële eerste steen te leggen en verscheen op deze bijzondere gelegenheid strak in pak, stralend van oor tot oor. Met een knipoog meldde Van Donschot dat Ruben eigenlijk een gouden steen wilde, maar dat dit te kostbaar was. Ter compensatie prijken er nu gouden letters op de steen, tot tevredenheid van Ruben.

Na dit officiële moment werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een gezellige borrel in het Ontmoetingscentrum van Lambertijnenhof. Daar werd nog gezellig bijgekletst. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de bewoners naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 hun nieuwe woning betrekken.

Over de nieuwbouw

In de nieuwe wijk de Markiezaten realiseert VB Bouw voor S&L Zorg een nieuw zorgcomplex voor 46 bewoners. Deze wordt in 2024 opgeleverd en komt in de plaats van de huidige woningen aan de Portugalstraat en de Diepenbrocklaan in Bergen op Zoom en het woonzorgcomplex in Wouw. Op de nieuwe woonlocatie krijgen alle bewoners, in tegenstelling tot de huidige woningen, een eigen badkamer en een pantry. Daarnaast komen er ook gezamenlijke woonkamers en keukens, want groepswonen blijft het uitgangspunt van S&L Zorg.

Meer weten over (zorg)woongebouw De Baron?

Meer weten over de bouw van deze nieuwe woonvoorziening voor S&L Zorg in Bergen op Zoom? Bezoek onze projectpagina voor meer informatie.

Bekijk projectpagina