VB-Groep

Wonen

Wonen

Wonen

Binnen het segment wonen bouwen wij veel voor corporaties en ontwikkelaars, waaronder voor ons zusterbedrijf CRA Vastgoed. We houden ons bezig met zowel projectmatige nieuwbouw als projectmatig groot onderhoud en renovatie.

Waarom woningen bouwen en renoveren met VB Bouw?

  • Seriematige aanpak
  • Kennis en ervaring op het gebied van verduurzaming
  • Uitgebreide kopersopties en ervaren wooncoaches
  • Eigen woonconcepten onder de noemer VB Woonconcepten
  • Procesmatige aanpak VB Groot Onderhoud
  • Betrokken medewerkers

Seriematige woningbouw

Bij seriematige woningbouw kijken we graag mee naar de meest efficiënte aanpak en werken we bij voorkeur met vaste partners om een goed eindresultaat volgens planning en binnen budget te realiseren.

Voor efficiënte seriematige woningbouw hebben we binnen VB Groep de VB Woonconcepten ontwikkeld. Daarin bieden we een gezinswoning aan, maar ook een nultredenwoning en een compact appartementengebouw.

Kopersopties

Waar we bouwen voor ontwikkelaars, bieden we graag uitgebreide kopersopties onder begeleiding van onze ervaren wooncoaches. De prijzen daarvan houden we reëel. In samenwerking met onze vaste partners bieden we kopers daar waar mogelijk ook graag complete afbouwpakketten aan tegen reële prijzen.

Verduurzaming

Een belangrijk onderdeel in projectmatig groot onderhoud is verduurzaming. Corporaties zien zich voor de uitdaging geplaatst om woningen naar gemiddeld energielabel B te brengen en uiteindelijk zelfs CO2-neutraal en aardgasloos te maken. Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden, bouwtechnisch maar ook in sociaal opzicht. Goede communicatie en omgang met bewoners zijn daarbij voor ons belangrijke uitgangspunten.

Onze concepten

VB Woonconcepten

Binnen VB Groep ontwikkelen we woonconcepten die toekomstbestendig zijn. Onze concepten kenmerken zich door flexibiliteit en daardoor is veel variatie mogelijk.

VB Groot Onderhoud

Met VB Groot Onderhoud (VBGO) ondersteunen wij met name woningcorporaties in hun groot onderhoud, door te kiezen voor een procesmatige en programmatische aanpak.

Onze activiteiten

Nieuwbouw

Wij hebben veel specialistische kennis in huis en bieden daardoor een breed scala aan nieuwbouw.

Renovatie & onderhoud

Met name in de woningbouw ligt een grote opgave om woningen te onderhouden en te verbeteren, inclusief de verduurzaming. Zowel op dit vlak als op het gebied van renoveren van scholen en zorggebouwen hebben wij ruime ervaring.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang onze laatste updates rondom ontwikkelen en bouwen.

Projecten

Veliahof in een nieuw jasje

Verduurzaming en groot onderhoud 178 appartementen

Nieuwbouw Parkheuvel fase 4B Heerlen

Unieke terraswoningen in een parkachtige omgeving

Groot Onderhoud 48 appartementen Slipjachtpad Tilburg

Woningen verduurzamen met hergebruikte materialen