VB-Groep

Nieuwbouw ROOT Eindhoven

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever VORM
Programma Nieuwbouw 56 woningen
Bekijk alle gegevens

Duurzame wijk op het knooppunt van drie wijkroutes

Op een centrale locatie in de wijk Woensel Mensfort in Eindhoven op de hoek van de Jan Heynslaan en Willem de Bruynstraat komt ROOT. ROOT ligt op een bijzondere, centrale plek in Mensfort: grenzend aan het groene hart van de wijk, het knooppunt van drie wijkroutes, waar diverse bebouwingstypen elkaar ontmoeten. Deze plek verdient bijzondere bebouwing. Een verbindende schakel binnen de wijk, een soepel en uitnodigend nieuw gezicht. ROOT!

In ROOT komen in totaal 56 woningen in diverse varianten, waarvan 23 driekamer appartementen - type A1 met een woonoppervlakte van ca. 67 m², 22 driekamer appartementen - type A2 met een woonoppervlakte van ca. 66 m² en 11 vierkamer maisonnettes met een woonoppervlakte van ca. 110 m². Vanuit de entreehal van ROOT kom je via het trappenhuis of de lift op de verschillende verdiepingen. Door de ontsluiting via een houten leefgalerij hebben alle woningen twee riante buitenruimtes. Naast de leefgalerij aan de binnenzijde van het blok hebben alle appartementen aan de buitenzijde een balkon over de volle breedte van de woningen. De maisonnettes op de bovenste laag beschikken naast dat balkon ook nog eens over een royaal dakterras.

Duurzaam

De gevels van alle appartementen en algemene ruimten zijn uitgevoerd als geïsoleerde houtskeletbouw elementen met een houten gevelbekleding.

De balkons en galerijen zijn uitgevoerd in een houten Cross Laminated Timber (CLT) draagconstructie. CLT is een massief houten constructiemateriaal opgebouwd uit ten minste drie kruislingse verlijmde enkellaagse latten die haaks op elkaar zijn geplaatst.

De gunstige constructieve eigenschappen van CLT maken grote vloeroverspanningen en wandconstructie mogelijk. Het biedt bijna onbegrensde mogelijkheden wat betreft, bouwconcept, stijl en architectuur en is zonder enig probleem te combineren met andere bouwmaterialen. Daarnaast is CLT volgens de hoogste ecologische, sociale en ethische standaarden geproduceerd. Kortom, een duurzaam alternatief voor de traditionele bouwmaterialen beton en staal.

Het dak wordt afgewerkt met mos sedum, beter bekend als een ‘groen dak’ en wordt tevens gebruikt om regenwater op te vangen.

Huybregts Relou ROOT Eindhoven groene omgeving

Groene omgeving

De inrichting van het gebied rondom ROOT maakt ook onderdeel uit van de opdracht. Er wordt een openbaar toegankelijk park ingericht. Dit park is samen met de Gemeente Eindhoven en omwonenden ontworpen. Na de inrichting wordt het gebied opgeleverd en teruggegeven aan de Gemeente.

Projectdetails

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever VORM
Programma Nieuwbouw 56 woningen
Architect Levs Architecten
Constructeur Pieters Bouwtechniek