VB-Groep

Nieuwbouw MFA Hart voor Treebeek Brunssum

Plaats Brunssum
Opdrachtgever Gemeente Brunssum en Wonen Zuid
Programma Multifunctionele accommodatie
Bekijk alle gegevens

30 appartementen en multifunctionele accommodatie met diverse voorzieningen

In opdracht van de gemeente Brunssum en Wonen Zuid hebben wij aan het Orionplein een multifunctionele accommodatie (MFA) gebouwd. De accommodatie heeft als doel om het voorzieningenniveau en de leefbaarheid in de wijk Treebeek te verhogen.

In de accommodatie komt een medisch centrum, activiteitencentrum, ontmoetingsplek/Grand Café en een informatiepunt voor de wijkbewoners. Daarnaast zijn er in het gebouw 30 appartementen voor een- en tweepersoons huishoudens gerealiseerd. De appartementen zijn levensloopbestendig en gasloos. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp installatie en op het dak van de multifunctionele accommodatie liggen zonnepanelen.

Nieuwbouw met verwijzing naar mijnverleden

Het project kenmerkt zich door de betonnen toren (entree) die is uitgevoerd in een traditionele lattenbekisting. Deze toren is een verwijzing naar de vroegere Emmatoren welke dienst deed als entree van de oorspronkelijke mijnschacht. In het gebouw zijn vele verwijzingen gemaakt naar het mijnverleden en buurtbewoners worden gestimuleerd om voorwerpen uit het mijnverleden tentoon te stellen.

Het project is gerealiseerd in het centrum van Treebeek met een beperkte bouwplaats hetgeen goede afstemming met de buurtbewoners vereiste. Ook met de plaatselijke supermarkt hebben wij goede afspraken kunnen maken zodat de logistiek van zowel de bouw als de supermarkt goed naast elkaar functioneerden.

Projectdetails

Plaats Brunssum
Opdrachtgever Gemeente Brunssum en Wonen Zuid
Programma Multifunctionele accommodatie
Architect Wauben Architects
Bouwfysisch adviseur Deerns