VB-Groep

Nieuwbouw 32 appartementen Magistraat Heerlen

Plaats Heerlen
Opdrachtgever Weller
Programma 32 VB ID appartementen
Bekijk alle gegevens

Nieuwbouw volgens VB Appartement voor de sociale huur

Appartementengebouw De Magistraat ligt op de hoek van de Keekstraat en de Heulstraat in het centrum van Heerlerheide. Dit appartementencomplex bevat 32 sociale huurwoningen (van ca. 95 m2), met twee slaapkamers en een eigen parkeerplaats op een voor derden afgesloten binnenterrein. Het gebouw bestaat uit twee delen en vormt een mooie overgang tussen de hoogbouw in het centrum en de laagbouw van de gezinswoningen in de woonbuurten die rond het centrum van Heerlerheide liggen. Het maakt deel uit van de herinrichting van het centrum van Heerlerheide.

VB Appartement

Het complex is gebouwd via de woonconcepten van VB ID. Onze VB ID woonconcepten zijn gefundeerd op vooraf bedachte oplossingen die doelgroepgericht, projectoverstijgend en proactief ontwikkeld worden. Dit zijn geen standaard woningen, maar woningen op basis van maatwerk, terwijl gebruik wordt gemaakt van gestandaardiseerde prefab elementen.

Het gebruikte concept binnen dit project is de VB Appartement. Het VB Appartement is een flexibel woonconcept, ontwikkeld op basis van ideale vormfactoren. Dit zorgt voor een alzijdig en efficiƫnt gebouw met appartementen rondom een vaste en kleinst mogelijke kern. De appartementen voldoen aan de huidige eisen op het gebied van duurzaamheid, hebben een prettig binnenklimaat, een optimale brandveiligheid en hoog leef comfort. Daarnaast worden de appartementen verwarmd en gekoeld door Mijnwater.

Gebouw met twee gezichten

Een slim ontworpen gevel geeft dit L-vormige appartementengebouw twee gezichten. Door het hoekvormige kavel en de twee losgekoppelde gebouwhelften, ontstaat een groen binnengebied dat in sterk contrast staat met de stadse straatzijde. Deze tweezijdigheid vormt ook het thema van de gevels. Aan de straatzijde zorgt strak stucwerk voor een formeel voorkomen. De binnenzijde van het gebouw oogt juist levendig en warm dankzij kleurrijke gevelpanelen van Rockpanel in drie opvallende tinten geel.

VB ID woonconcepten

Woonconcepten, gefundeerd op vooraf bedachte oplossingen, die we proactief, projectoverstijgend en doelgroepgericht ontwikkelen.

Bekijk de VB ID woonconcepten

Projectdetails

Plaats Heerlen
Opdrachtgever Weller
Programma 32 VB ID appartementen