VB-Groep

Gebiedsontwikkeling Parkheuvel Heerlen

Plaats Heerlen
Opdrachtgever Slokker Vastgoed
Programma 77 woningen en 37 appartementen
Bekijk alle gegevens

Wonen in het groen, midden in de stad

‘Een ambitieuze nieuwbouwontwikkeling die de wijk Schaesbergerveld op natuurlijke wijze koppelt aan een brede groene zone’. Zo staat het op de website van Ruijters Makelaars. Of stond, want ook de woningen van de tot dusver laatste fase van Parkheuvel zijn al lang en breed verkocht. Resultaat van wederom een succesvol een-twee-drietje tussen opdrachtgever Slokker Vastgoed, verkoper Ruijters Woningmakelaars en realisator Smeets Bouw.

De laatste fase (4B) van Parkheuvel werd opgeleverd in april. Een aantrekkelijk nieuwbouwplan dat de handen op elkaar krijgt in het Heerlense. Niet zo vreemd, vindt makelaar Maurice Cergnul, die een dezer dagen ook zelf een nieuw thuis in het fraaie appartementenblok betrekt. “Wij verkopen Parkheuvel al zo’n 12 jaar. Driekappers, tweekappers en vrijstaande woningen in een aansprekende jaren ’30 stijl. Afgelopen voorjaar werd het derde appartementenblok met 13 terraswoningen opgeleverd. De locatie is geweldig. Midden in het groen, maar tegelijk op loopafstand van het centrum van Heerlen en het station. Een gevarieerd aanbod van woningen – qua type, indeling en prijs – en veel variatie in de gevels. En dat alles in een parkachtige omgeving.” Parkheuvel vormt de brug tussen het centrum van de stad en de natuurzone die Heerlen doorsnijdt. Zo hebben voetgangers middels een handige doorsteek directe toegang tot de parkachtige omgeving en alle centrumvoorzieningen van Parkstad Limburg en het centrum van Heerlen.

Erg in trek

Inderdaad, niet zo vreemd dat Parkheuvel in trek is. Bij jonge mensen, gezinnen met kinderen en senioren. Maurice: “De ligging, het groen, de verscheidenheid … hier wil iedereen wel wonen. Zes jaar geleden werd een vrijstaande woning hier verkocht voor € 245.000. Nu doet die met gemak 4,5 ton. Wat dat betreft zou er gerust een vierde blok mogen komen, dat hebben we in no time verkocht. Er is nog ruimte, dus wie weet.”

Parkheuvel Fase 4C

In fase 4B hebben wij 13 koopappartementen met ondergrondse parkeergelegenheid en berging gerealiseerd. De woningen zijn verdeeld over vijf bouwlagen en variëren tussen de 82m² en 149m².

De appartementen zijn speels ingedeeld en worden individueel voorzien van een optimaal isolatie pakket o.a. HR +++ beglazing en voorzien van warmtepompen (gasloos). De 13 terraswoningen, met terrassen tot wel 40 m2, is geen appartement hetzelfde en de bewoners hebben alle ruimte om hun woning naar eigen wens in te delen en in te richten.

Parkheuvel Fase 4B

In fase 4B hebben wij 11 en 13 koopappartementen met parkeergelegenheid gerealiseerd. De 11 appartementen zijn het vervolgproject van het naastgelegen plan met 13 appartementen.

Op de begane grond bevindt zich de hoofdentree en vier appartementen. Op de eerste- en tweede verdieping bevinden zich drie appartementen en op de derde verdieping twee appartementen. Op de bovenste verdieping bevindt zich een penthouse. De appartementen hebben ruime terrassen en springen op speelse wijze trapsgewijs terug. Herkenbaar voor het architectonisch uiterlijk van het gebouw. Fase 4B is onderdeel van gebiedsontwikkeling Parkheuvel.

Parkheuvel Fase 4A

In fase 4A hebben wij het eerste appartementencomplex met 13 koopappartementen en parkeergelegenheid gerealiseerd. Het gebouw is herkenbaar vanwege de ruime terrassen en springen op speelse wijze trapsgewijs terug. Herkenbaar voor het architectonisch uiterlijk, net zoals fase 4B en 4C.

Parkheuvel Fase 3B

In fase 3B hebben wij 9 koopwoningen gerealiseerd. Twee vrijstaande woningen en zeven geschakelde woningen. Hiervan hebben acht woningen een eigen garage. Alle woningen hebben eigen kenmerken, maar de ruime dakoverstekken karakteristeren het project als één geheel.

Interview samenwerking Parkheuvel

In 2008 zijn we in Parkheuvel gestart met de gebiedsontwikkeling.

Toen realiseerden we in fase één 26 woningen, in fase twee 9 woningen, in fase 3A 8 woningen. Fase 4C is de laatste gerealiseerde fase en opgeleverd in 2021. Lees het interview met Slokker Vastgoed en Ruijters Makelaars over de langdurige samenwerking.

Lees interview

Projectdetails

Plaats Heerlen
Opdrachtgever Slokker Vastgoed
Programma 77 woningen en 37 appartementen
Architect Harnischmacher Architectuur
Constructeur WSM Engineering
Makelaar Ruijters Makelaars