VB-Groep

Groot onderhoud 200 woningen Kruidenbuurt Tilburg

Plaats Tilburg
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma Renoveren en verduurzamen 200 woningen
Bekijk alle gegevens

Gasloze woningen klaar voor de toekomst

De Kruidenbuurt is een kenmerkende jaren '60 buurt met open en groene ruimten vol prachtige bomen en lange woningblokken in uniforme architectuur. De monotone uitstraling van deze blokken vroeg daarmee onder andere om een verbetering met betrekking tot het uiterlijk van de woningen.

Maar de directe aanleiding voor de renovatie van de 200 eengezinswoningen in de Tilburgse Kruidenbuurt was het zorgen voor een energetische opwaardering van de woningen, het verbeteren van de kwaliteit van de daken en het vervangen van ongezond materiaal in de woningen.

De woningen zijn flink verduurzaamd en werden na renovatie aangesloten op de stadsverwarming van de gemeente Tilburg. Daarmee zijn ze klaar voor de toekomst. WonenBreburg wil hiermee haar bezit verder verduurzamen. De woningen zijn niet alleen gasloos, ook was er de mogelijkheid voor bewoners om zonnepanelen aan te laten brengen op de woning.

Het groot onderhoud van deze 200 woningen is in opdracht van WonenBreburg gerealiseerd en betrof werkzaamheden in de Kruidenlaan, Melisseweg, Ganzerikhof, Zuringhof, Selderhof, Bazielkruidhof, Wijnruitweg, Dovenetelhof en Bilzenkruidhof.

Projectdetails

Plaats Tilburg
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma Renoveren en verduurzamen 200 woningen
Architect Bouwhulpgroep Eindhoven