VB-Groep

Verduurzaming 277 woningen met VB GO in Tilburg van start

24 januari 2023

In de wijk Berkdijk in Tilburg is VB Bouw afgelopen week samen met Huybregts Relou gestart met de verduurzaming en renovatie van 277 woningen. De verduurzaming wordt samen met opdrachtgever woningcorporatie Tiwos uitgevoerd via het concept VB GO: een procesmatige aanpak waarbij verduurzaming wordt gecombineerd met groot onderhoud.

Werkzaamheden

Naast het planmatig onderhoud wordt bij alle 277 woningen in Berkdijk de isolatie verbeterd; de daken en buitenmuren worden geïsoleerd en in alle kozijnen wordt HR++ glas geplaatst. Ook wordt in elke woning een ventilatie spaarpomp aangebracht. Bewoners krijgen de mogelijkheid om zonnepalen op hun dak te laten plaatsen.

Intensieve samenwerking via VB GO

VB GO is een procesmatige en bewonersgerichte aanpak met als doel continuïteit te waarborgen en zekerheid te bieden over te behalen doelstellingen op de lange termijn. In plaats van steeds weer een nieuw project te starten wordt in een intensieve samenwerking met de opdrachtgever Tiwos en vaste ketenpartners meerdere projecten opgepakt: terwijl het ene project in uitvoering is, worden de volgende projecten alweer voorbereid.

Gedurende het project wordt elke dag gestart aan een nieuwe woning en wordt elke dag een woning opgeleverd. Op deze manier is naar verwachting de gehele wijk eind 2024 verduurzaamd en gerenoveerd.

Project Verduurzaming Berkdijk Tilburg

Benieuwd naar de verschillende werkzaamheden in de wijk Berkdijk? Lees hier verder wat we samen met woningcorporatie Tiwos doen om de 277 woningen te verbeteren.

Bekijk onze projectpagina

VB GO

Met VB GO ondersteunen wij met name woningcorporaties in hun groot onderhoud, door te kiezen voor een procesmatige en programmatische aanpak.

Meer over VB GO