VB-Groep

Houtbouw: een duurzaam alternatief

Root 4

Meer met minder

Meer met minder: dat is de opgave voor de bouwbranche. Enerzijds moet er meer gebouwd worden om aan de onverminderd hoge vraag te blijven voldoen. Anderzijds staan we voor de uitdaging om de CO2 uitstoot te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat bijna 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door de bouw. We zoeken dan ook continu naar nieuwe materialen en nieuwe technieken om te bouwen met minder schadelijke stoffen. Houtbouw vormt hierin een passend antwoord.

Steeds meer projecten worden uitgevoerd in Houtbouw. Houtbouw heeft een minimale ecologische voetafdruk. De in hout uitgevoerde gebouwen zijn net zo kwalitatief en comfortabel als de meer traditioneel gebouwde objecten. Wij zijn er dan ook trots op dat wij met onze houtbouw projecten een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld.

In de praktijk

Onze projecten: Zorgcomplex Pontenage in Gemert en appartementencomplex ROOT in Eindhoven worden met Cross Laminated Timber (CLT) elementen uitgevoerd. Dit is een massief houten constructiemateriaal opgebouwd uit ten minste drie kruislings verlijmde enkel laags latten die haaks op elkaar zijn geplaatst. De gunstige constructieve eigenschappen maken grote vloeroverspanningen en wandconstructie mogelijk. Daarmee is het materiaal breed inzetbaar en een duurzaam alternatief voor de traditionele bouwmaterialen beton en staal.

ROOT Eindhoven

Lees alles over dit unieke project.

Bekijk projectpagina

Woonzorg de Pontenage

Lees alles over dit unieke project.

Bekijk projectpagina