VB-Groep

Veiligheid bewoners en omwonenden

Het renoveren en verduurzamen van een woning gebeurt vaak in bewoonde staat. Vakmensen in huis, geluidsoverlast en stof. Voor bewoners een ingrijpende periode waarin hun woonomgeving totaal anders is dan zij gewend zijn. We gaan hier zorgvuldig mee om. Daarom is het voor ons als bouwer belangrijk om bewoners zo goed mogelijk te informeren over de werkzaamheden die wij gaan uitvoeren en aandacht te vragen voor de aandachtspunten op het gebied van veiligheid in en rondom de woning. Communicatie met de bewoners is daarbij van essentieel belang. Onze huurderscoaches zijn voor bewoners een onmisbare schakel. Zij bieden een luisterend oor, kunnen zich inleven in de (gezins)situatie en geven bewoners de aandacht die ze nodig hebben.

Veilig Bouwen doen we samen!

Bekijk onderstaande video zodat we er samen voor kunnen zorgen dat de situatie veilig is en blijft voor iedereen.

Blijf alert en volg de aanwijzingen

1. Helmplicht

Het dragen van een bouwhelm is verplicht op de bouwplaats, ook wanneer wij woningen in bewoonde staat renoveren.

2. Volg route

Wanneer wij werkzaamheden uitvoeren in de wijk, kan de route anders zijn dan normaal. Via duidelijke afzettingen geven wij de route aan zodat bewoners en omwonenden zich zo veilig mogelijk kunnen verplaatsen.

3. Valgevaar

Bouwkranen in de wijk en steigers rondom het huis kunnen ertoe leiden dat er gevaar van boven kan komen. Wij attenderen de bewoners en omwonenden hierop door duidelijk aan te geven welke werkzaamheden wanneer plaatsvinden.

4. Struikelgevaar

Er kunnen bouwmaterialen in de tuin liggen, er worden sleuven gegraven of de trap is afgeplakt. Pas dus goed op waar je loopt.

5. Let op bouwverkeer

Tijdens de werkzaamheden is er veel bouwverkeer aanwezig in de wijk. Pas dus goed op voor gevaarlijke situaties op de weg.

6. Speelverbod

Klim niet op steigers, laat kinderen niet spelen waar gewerkt wordt en blijf weg van materiaal en gereedschap.

Kleurplaat voor kinderen

Wij vinden het ook belangrijk om veiligheid onder de aandacht te brengen bij kinderen in de wijk. Speciaal voor hun hebben wij een kleurplaat gemaakt, om zo veiligheid op een speelse manier onder de aandacht te brengen. Veel kleurplezier!

Download kleurplaat

Zie je zelf een onveilige situatie? Meld dit dan!

Jan van Hamond

KAM Manager

Stel hier je vraag

= Verplicht veld