VB-Groep

Groot onderhoud 76 woningen Vestkant Breda

Plaats Breda
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma Renovatie 76 woningen
Bekijk alle gegevens

Samenwerking volgens ketenintegratie

In opdracht van WonenBreburg hebben we 76 woningen in de Vestingstraat en Vestkant in Breda gerenoveerd.

Intensieve samenwerking

Vanaf het initiatief tot en met de uitvoering werd intensief samengewerkt in de vorm van ketenintegratie. Hierbij werden onder andere principes van ABC-costing en lean bouwen toegepast. Daarnaast waren er diverse overkoepelende projectdoelen vastgesteld over klanttevredenheid, doorlooptijden en betrokkenheid. Het projectdoel ging voor op het individuele bedrijfsbelang.

De werkzaamheden buiten bestonden uit het vervangen van de kozijnen, het opfrissen en opwaarderen van de huidige isolatieschil. De bestaande bitumineuze daken zijn extra geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakbedekking. Bij de werkzaamheden binnenshuis werd in overleg met de huurder de keuken, het toilet of de badkamer gerenoveerd. Tevens werd de renovatie aangegrepen om alle woningen (verplicht) asbestvrij te maken.

Tevreden bewoners

Alle 76 woningen zijn van initiatief tot oplevering binnen één jaar gerealiseerd en het project werd nadien door de bewoners gewaardeerd met een tevredenheidsscore van 9,3. Aanvankelijk waren veel bewoners in de wijk ontevreden over het achterstallige onderhoud en sceptisch over de plannen. Met grote inspanning is samen met WonenBreburg gewerkt aan het ombuigen van deze beeldvorming. Met de hoge tevredenheidsscore kan worden vastgesteld dat deze inspanningen succesvol waren: een bewijs dat ketenintegratie meer kan brengen dan enkel een interessante prijs.

Projectdetails

Plaats Breda
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma Renovatie 76 woningen
Bouwdirectie Procesbegeleiding Noorderberg & Partners