VB-Groep

In de nazomer start de bouw van “De Scheperij” in hartje Teteringen

3 juni 2022

In de nazomer van 2022 start de bouw van de Scheperij in het centrum van Teteringen. VB Bouw Breda gaat 31 appartementen realiseren met daaronder een plint met commerciële ruimten. De bouw wordt uitgevoerd in opdracht van Cuore Ontwikkeling B.V. (Rialto Vastgoedontwikkeling en BPD Ontwikkeling).

Eind 2021 gingen de appartementen van De Scheperij in de verkoop en begin januari 2022 werden de eerste appartementen toegewezen aan de toekomstige bewoners. Naast 31 koopappartementen, realiseren wij ca. 3.800 m² aan commerciële winkelruimten en bijna 200 openbare parkeerplaatsen. Hiermee krijgt de dorpskern een geheel nieuwe uitstraling.

Duurzaam wonen & leven

Met de ontwikkeling van De Scheperij wordt een grote stap genomen in de energietransitie van nieuwbouwwoningen en -complexen. We richten de woonomgeving groen, klimaatbestendig en energiebewust in. In de woningen worden o.a. de volgende elementen gerealiseerd:

  • Een gasloze manier van verwarmen (warmtepomp).
  • Vloerverwarming.
  • Aluminium kozijnen voor een uitstekende isolatie.
  • Ventilatie voor een gezond binnenklimaat.
  • De appartementen worden voorzien van zonnepanelen. De resterende ruimte kan opgevuld worden met zonnepanelen voor de commerciële ruimten.

Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een gezondere leefomgeving. Duurzaam bouwen doen we dan ook voor de hele wijk. We werken daarin samen met Cuore Ontwikkeling, de gemeente en toekomstige bewoners.

We kijken ernaar uit om aan de slag te gaan in Teteringen. Met de focus op vooruitgang komen we steeds dichter bij de bouw van dit mooie duurzame en innovatieve project.

Nieuwsgierig naar het volledige programma van de Scheperij?

Bekijk onze projectpagina voor meer details over de bouw en het proces.