VB-Groep

Leerlingen vieren start bouw Antoniusschool

6 december 2023

Een feestelijk moment op de bouwplaats aan de Klein Zundertseweg: de bouw van de nieuwe Antoniusschool is inmiddels gestart en op maandag 4 december werd dit uitgebreid gevierd met leerlingen en medewerkers van de Antoniusschool, wethouder Judith Kuijpers van de gemeente Zundert, aannemer VB Bouw en diverse andere betrokken. Tijdens de festiviteit werden op symbolische wijze de eerste palen geslagen door twee leerlingen van de school.

Het was een drukte van jewelste rondom de bouwplaats; mede dankzij het feit dat meer dan 300 leerlingen een kijkje kwamen nemen op de plek waar tot voor kort hun oude schoolgebouw nog stond. Jeroen de Bekker, Algemeen Directeur van VB Bouw, opende met een korte toespraak. Vervolgens richtten ook Vera Martens, Directeur van de Antoniusschool en Leonie van Breda, Bestuurder van SPOZ, zich tot de aanwezigen.

“Door ons nieuwe gebouw en het nieuwe speelterrein rondom het gebouw kunnen we straks maximaal inspelen op zaken die we belangrijk vinden voor onze leerlingen bij ons op school; bijvoorbeeld de relatie tussen binnen en buiten onderwijs. Het is uiteraard een ingrijpende periode voor de leerlingen en medewerkers, maar het is wel broodnodig; het bestaande schoolgebouw en -terrein waren gewoonweg niet meer van deze tijd”, vertelt Vera Martens.

Jeroen de Bekker vervolgt: “Het bestaande pand was meer dan 40 jaar oud en dringend aan vervanging toe. Het vervangende complex wordt duurzaam en van alle moderne gemakken voorzien. De school is hiermee weer klaar voor de toekomst. Door de hevige regenval van de afgelopen weken lagen de werkzaamheden onverhoopt tijdelijk stil, waardoor we hadden verwacht al iets verder gevorderd te zijn.”

Daarnaast kregen Vera Martens en Leonie van Breda de eer om de eerste palen officieel in de grond te slaan. Hierbij kregen zij hulp van de jarige Mirre en Chris. Een bijzonder verjaardagscadeau voor de twee kinderen!

Na deze officiële handeling kregen de aanwezige leerlingen een korte rondleiding langs de bouwplaats, die vrolijk versierd is met vele tekeningen die de zij zelf de afgelopen weken maakten. De overige genodigden kwamen tot slot samen om op de start bouw te proosten.

Start bouw festiviteit Antoniusschool Klein-Zundert

Toekomstbestendig schoolgebouw

Afgelopen zomer werd het bestaande – verouderde – schoolgebouw al gesloopt. Het vervangende nieuwbouwcomplex is ontworpen door architect Grosfeld Bekkers van der Velde. Het wordt een modern, efficiënt twee-laags pand met onder andere 13 klaslokalen, een ruime, centrale ontmoetingsruimte en verschillende tussenruimtes voor leerondersteunende functies. Alles in het teken om een moderne, gezonde leer- en werkomgeving voor leerlingen en medewerkers te creëren.

Naar verwachting is de nieuwe Antoniusschool in de herfst van 2024 klaar voor gebruik. Tot die tijd krijgen leerlingen les op twee andere locaties in Zundert.

Nieuwbouw Antoniusschool Zundert

Meer weten over de bouw van dit project?

Bekijk de projectpagina