VB-Groep

Bouw gestart De Scheperij Teteringen

14 oktober 2022

Eindelijk is het zo ver: de bouw van een nieuw winkelcentrum met 31 appartementen erboven is gestart. Ruim 20 jaar heeft Teteringen gewacht op de nieuwe invulling van het dorpshart. Wethouder Arjen van Drunen luidde de start bouw op donderdag 13 oktober 2022 feestelijk in. De toekomstige bewoners, winkeliers, projectbetrokkenen en omwonenden stonden hier op feestelijke wijze bij stil. VB Bouw realiseert de bouw in opdracht van Ontwikkelaar Cuore, een samenwerking van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Rialto Vastgoedontwikkeling.

De Scheperij ligt in het dorpshart van Teteringen aan het Willem Alexanderplein, dat onlangs een metamorfose kreeg. Op de begane grond wordt een commerciële ruimte met een oppervlakte van ca. 3.800 m² en bijna 200 openbare parkeerplaatsen gerealiseerd. De commerciële ruimte is al volledig verhuurd aan vier ondernemers: Jumbo Supermarkten, Aldi, Mitra en Bloem Today.

De 31 nieuwbouw appartementen worden gebouwd boven de commerciële ruimte. Alle appartementen hebben een privé balkon en op het dak wordt een gemeenschappelijke daktuin gerealiseerd waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. De nieuwe, groene woonomgeving is klimaatbestendig en energiebewust ingericht. In de woningen worden o.a. de volgende elementen gerealiseerd: een gasloze manier van verwarmen (warmtepomp), vloerverwarming, aluminium kozijnen, ventilatie voor een gezond binnenklimaat en zonnepanelen. De dorpskern krijgt hiermee een hele nieuwe uitstraling.

Als bouwbedrijf, gevestigd in Breda vinden wij het extra bijzonder dat we in onze eigen gemeente daadwerkelijk aan de slag mogen met dit project!

De Scheperij Teteringen

Bekijk onze projectpagina voor meer details over de bouw.

Bekijk project