VB-Groep

Aannemings-overeenkomst groot onderhoud Bloemenwijk Almkerk

5 oktober 2023

Woonstichting Land van Altena heeft VB Bouw groen licht gegeven voor het uitvoeren van groot onderhoud en de verduurzaming van 45 woningen in de Bloemenwijk in Almkerk. Op dinsdag 3 oktober 2023 tekenden Jeroen de Bekker, Algemeen Directeur van VB Bouw en Anja Verdaasdonk van Weerlee, Directeur-Bestuurder van Land van Altena hiervoor de aannemingsovereenkomst.

Het project betreft 45 woningen aan de Magnolialaan, Prunuslaan en Meidoornlaan, en wordt uitgevoerd via het concept VB GO: een procesmatige en bewonersgerichte aanpak waarbij verduurzaming wordt gecombineerd met groot onderhoud. In samenwerking met Huybregts Relou (net als VB Bouw onderdeel van VB Groep) en Woonstichting Land van Altena is een specifiek projectplan opgesteld dat afgestemd is op de mogelijkheden van de woningen, input vanuit bewoners en de ambities van de corporatie. “We kijken uit naar een fijne samenwerking met Land van Altena en zijn er trots op om samen te kunnen bouwen aan een toekomstbestendige leefomgeving voor de bewoners in Almkerk”, aldus Jeroen de Bekker. Anja Verdaasdonk van Weerlee vult hierop aan: "Het versnellen van onze verduurzamingsopgave lukt alleen door een goede samenwerking met de juiste partners".

Samen met Woonstichting Land van Altena bouwen we aan een toekomstbestendige leefomgeving voor de bewoners in Almkerk.
Jeroen de Bekker, Algemeen Directeur

Besparingen door energetische verbeteringen

Naast het noodzakelijk onderhoud aan de buitenzijde van de woningen worden er diverse energetische verbeteringen uitgevoerd: concreet levert dit voor bewoners lagere energiekosten en meer wooncomfort op. Zo worden de bestaande houten kozijnen vervangen door nieuwe kunststofkozijnen inclusief HR++ glas, worden nieuwe geïsoleerde dakplaten aangebracht en worden de buitenmuren (na)geïsoleerd. Verder wordt elke woning voorzien van nieuwe zonnepanelen en wordt de ventilatie verbeterd door middel van een ventilatiesysteem met CO2-sensoren. Deze sensoren reguleren de ventilatie op basis van de gemeten luchtkwaliteit.

Bij vier woningen wordt een ventilatie spaarpomp geplaatst; hiermee wil Land van Altena het inzetten van alternatieve warmtebronnen verder onderzoeken.

De werkzaamheden starten in oktober en naar verwachting zijn alle woningen in maart 2024 geheel opgeleverd.

VB GO

Met VB GO ondersteunen wij met name woningcorporaties in hun groot onderhoud, door te kiezen voor een procesmatige en programmatische aanpak.

Meer over VB GO