VB-Groep

Groot Onderhoud 200 woningen Kruidenbuurt Tilburg

Plaats Tilburg
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma 200 woningen
Architect Bouwhulpgroep Eindhoven
Bekijk alle gegevens

Gasloze woningen weer klaar voor de toekomst

De 200 eengezinswoningen van de Tilburgse Kruidenbuurt vormen een kenmerkende jaren '60 buurt met open en groene ruimten met prachtige bomen en lange woningblokken met uniforme architectuur. De monotone uitstraling van de woningen vraagt om een verbetering als het gaat om het uiterlijk van de woningen. De directe aanleiding voor de renovatie is een energetische opwaardering van de woningen, de slechte kwaliteit van het dak en het vervangen van ongezond materiaal dat in de woningen aanwezig is. De woningen worden na renovatie aangesloten op de stadsverwarming van de gemeente Tilburg. Daarmee zijn ze klaar voor de toekomst.

Het groot onderhoud van deze 200 woningen in de Kruidenlaan, Melisseweg, Ganzerikhof, Zuringhof, Selderhof, Bazielkruidhof, Wijnruitweg, Dovenetelhof en Bilzenkruidhof realiseren we in opdracht van WonenBreburg.

Bij het groot onderhoud van deze woningen worden de woningen flink verduurzaamd zodat zij klaar zijn voor de toekomst. WonenBreburg wil hiermee haar bezit verder verduurzamen. De woningen worden niet alleen gasloos, ook is er de mogelijkheid voor bewoners om zonnepanelen aan te laten brengen op de woning.

Projectdetails

Plaats Tilburg
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma 200 woningen
Architect Bouwhulpgroep Eindhoven