VB-Groep

Groot Onderhoud 76 woningen Vestkant Breda

Plaats Breda
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma Renovatie 76 woningen
Bekijk alle gegevens

Samenwerking volgens ketenintegratie

Het renoveren van 76 woningen in de Vestingstraat en Vestkant te Breda was een verregaande samenwerking met WonenBreburg.

Vanaf het initiatief tot en met de uitvoering werd nauw samengewerkt in de vorm van ketenintegratie. Hierbij werd onder andere principes van ABC-costing en leanbouwen toegepast. Daarnaast waren er diverse overkoepelende projectdoelen vastgesteld welke gingen over klanttevredenheid, doorlooptijden en betrokkenheid. Het projectdoel ging voor op het individuele bedrijfsbelang.

De buiten werkzaamheden bestond uit het vervangen van de kozijnen, het opfrissen en opwaarderen van de huidige isolatieschil. De bestaande bitumineuze daken zijn extra geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakbedekking. Bij de binnen werkzaamheden werd, op wens van de huurder, de keuken, toilet of badkamer gerenoveerd. Tevens werd de renovatie aangegrepen om alle woningen (verplicht) asbestvrij te maken.

Alle 76 woningen zijn van initiatief tot oplevering binnen 1 jaar gerealiseerd en uiteindelijk door de bewoners gewaardeerd op een 9,3. Dat dit cijfer is behaald is extra knap, daar deze specifieke "volkswijk" zich in beginsel negatief onderscheidde door onvrede over het achterstallige onderhoud en het gevoel dat ze ondergewaardeerd werden door WonenBreburg. Met veel inspanning is gezamenlijk gewerkt aan het ombuigen van deze beeldvorming. Nu kunnen we vaststellen dat dat succesvol is verlopen. Wederom een bewijs dat ketenintegratie meer kan brengen dan enkel een interessante prijs.

Projectdetails

Plaats Breda
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma Renovatie 76 woningen
Bouwdirectie Procesbegeleiding Noorderberg & Partners