VB-Groep

Nieuwbouw woningen fase 5 en 6

Plaats Sterksel
Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Architect SATIJNplus Architecten
Bekijk alle gegevens

Diverse woningen voor alle levensfases

Sterksel, behorende bij de gemeente Heeze-Leende, ligt in het hart van de prachtige Peel, ten zuidoosten van Eindhoven. Het kleine, groene dorp heeft ruim 1350 inwoners. Op het voormalige Providentia-terrein wordt het project Kloostervelden gerealiseerd. Op Kloostervelden wordt een divers aanbod aan woningen gerealiseerd zoals starterswoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Fase 5 is gesitueerd aan de entree van Kloostervelden. Fase 6 is gesitueerd in het uiterste puntje van Kloostervelden.

Huybregts Relou heeft twee van de vier fases gerealiseerd in fase 5 en in fase 6 3 van de 4 fases.

  • Fase 5a: 9 rijwoningen
  • Fase 5b: 7 levensloopbestendige woningen
  • Fase 6a: 2 vrijstaand geschakelde woningen en 5 vrijstaande woningen
  • Fase 6b: 10 twee onder een kapwoningen
  • Fase 6c: 9 rijwoningen

Fase 5a: Rijwoningen

De rijwoningen bestaan uit 2 lagen met kap. Het blok van 9 woningen is voorzien van hoogte accenten om de geleidelijke overgang van bebouwing naar landschap te markeren. Het blok ligt evenwijdig aan de weg waardoor er twee bijzondere spievormige woningen zijn ontstaan bij de knik. Bij de 9 woningen is er gekozen voor een afwisseling in kleur- en materialisatie. Het blok heeft 3 bijzondere woningen die voorzien zijn van een dwarskap in combinatie met een hoogteaccent.

De woning is voorzien van 2 verdiepingen met een vaste trap naar de zolder. Het leefgedeelte, woonkamer en keuken, zijn tweezijdig georiënteerd en hebben zowel zicht op de eigen tuin aan de voorzijde als ook de ruime tuin aan de achterzijde. De 1e verdieping heeft drie ruime slaapkamers en badkamer. De 2e verdieping, de zolderruimte, is vrij indeelbaar.

Fase 5b: Levensloopbestendigewoningen

De levensloopbestendige woningen bestaan uit 1 laag met kap. Het betreft een blok van 7 woningen waarbij parkeren op eigen terrein aan de achterzijde van de woning geschiedt. De woningen zijn een knipoog naar het dorpse karakter maar voorzien van alle moderne technieken. De architectuur van de woningen is eigentijds en duidelijk familie van de rijwoningen. De gevels zijn voorzien van grote gevelopeningen zodat daglicht maximaal kan toetreden tot de woning.

De woning heeft een vaste trap naar de 1e verdieping. Deze ruimte is vrij indeelbaar en voorzien van een groot dakkapel. Door de slimme indeling van de plattegrond is de hoofdslaapkamer op de begane grond mogelijk, gesitueerd aan de achterzijde van de woning. Het leefgedeelte, woonkamer en keuken, zijn tweezijdig georiënteerd en hebben zowel zicht op de groene brink aan de voorzijde als ook de ruime tuin aan de achterzijde.

Fase 6a: Vrijstand geschakeld en vrijstaande woningen

De vrijstaand geschakelde woningen, bestaande uit 2 lagen met kap, liggen in een mooie omgeving omringd door bos, akkers en laanbeplanting. De bijzonderheid is vertaald naar de 7 woningen. De entree van fase 6 wordt benadrukt door een blikvanger in de vorm van twee ruime vrijstaand geschakelde woningen. De lange laan met bomen wordt aan de overzijde begeleidt met de overige 6 vrijstaande woningen.

De woningen bestaan uit 3 types, met een eigen gevelkarakteristiek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een dwarskap of een houten kader in de voorgevel. Alle woningen worden voorzien van een mansardekap met een rode pan, refererend naar de dorpse identiteit, in combinatie met houten geveldelen, refererend naar de landschappelijke omgeving. De gevels zijn voorzien van grote gevelopeningen zodat daglicht maximaal kan toetreden tot de woning. De woningen aan de kopse zijde hebben richting de openbare ruimte een verbijzondering van het trapgedeelte.

De woning is voorzien van 2 verdiepingen met een vaste trap naar de zolder. Het leefgedeelte, opgedeeld door entree en trap, heeft aan de voorzijde de woonkamer kijkend naar de omgeving en aan de achterzijde de keuken met zicht op de tuin. De 1e verdieping heeft drie ruime slaapkamers en badkamer. De 2e verdieping, de zolderruimte, is vrij indeelbaar en voorzien van een daglichtopening waardoor er een 4e slaapkamer mogelijk is.

Fase 6b: Tweeondereenkapwoningen

De ontwikkeling van de 10 woningen aan de Houtduifstraat wordt uitgevoerd door Woonveste. Deze woningen zijn gesitueerd in een langgerekte boog in het midden van het plangebied. Door deze stedenbouwkundige opbouw ontstaat een levendig straatbeeld, versterkt door de keukens aan de voorzijde. De woonkamer is aan de achterzijde over de volle breedte uitgebouwd, je leeft echt met de tuin. Het volledige woonprogramma kan nog worden uitgebreid door te kiezen voor een opbouw aan de zijgevel, die aansluit op de hoofdkap.

De rustige baksteen architectuur heeft een tijdloos karakter, accenten verlevendigen het beeld. Al met al een eigen woning, mooi gelegen op het kavel, die onderdeel uitmaakt van een sterk straatbeeld.

Projectdetails

Plaats Sterksel
Ontwikkelaar CRA Vastgoed
Architect SATIJNplus Architecten
Technisch Ontwerp Palte BV
Makelaar Makelaardij OLAV Veldhuizen B.V.