VB-Groep

Herbestemming Hoeve tot appartementen Maastricht

Plaats Maastricht
Programma 8 appartementen
Opdrachtgever Maasvallei
Bekijk alle gegevens

Restauratie monumentale hoeve

In opdracht van Woningstichting Maasvallei heeft Smeets Bouw werkzaamheden uitgevoerd aan de monumentale Hoeve Westrand Amby en deze herbestemd naar 8 appartementen.
Tijdens de officiële handeling werd het originele gevelornament en de dakbekroning op het torentje van de Hoeve onthuld.

Het werk omvatte in hoofdzaak het verwijderen en vervangen van de bestaande leien, alsmede de bestaande dakpannen verwijderen op de vleugels. De bestaande dakpannen werden na het bovendaks isoleren van deze vleugels zoveel mogelijk hergebruikt. Waar noodzakelijk zijn de monumentale spanten en/of dakbeschot hersteld. Tevens zijn als gevolg van de indelingen voor de appartementen nieuwe geveldoorbraken gerealiseerd en nieuwe houten gevelkozijnen aangebracht. Het voegwerk in de gevels is vervangen.

In de Hoeve zijn hoofdzakelijk nieuwe vloeren en nieuwe trappen gerealiseerd. De buitenwanden zijn voorzien van geïsoleerde voorzetwanden en MS binnenwanden. Ook zijn complete installaties aangebracht (riool, hwa, CV, MV, keuken, badkamers en toilet en elektra).

Projectdetails

Plaats Maastricht
Programma 8 appartementen
Opdrachtgever Maasvallei
Bouwdirectie Maasvallei
Architect WY architecten