VB-Groep

Appartementen Hoogakkers Schijndel

Plaats Schijndel
Opdrachtgever Woonmeij
Programma 65 appartementen

Onderhoud 36 appartementen in bewoonde staat, gecombineerd met 29 appartementen voor zorg

Groot onderhoud met individuele woonwensen

Aan de Julianastraat in Schijndel verrichtten we in opdracht van Woonmeij groot onderhoud aan 65 appartementen. Een deel van de appartementen is gerenoveerd in bewoonde staat. De onbewoonde appartementen zijn tijdens de renovatie geschikt gemaakt voor een beschermde woonvorm van een zorginstelling. Samen met Woonmeij zijn de huurders begeleid, die een aantal individuele wensen mochten doorvoeren.

Gefaseerde uitvoering

De werkzaamheden zijn in verschillende fasen uitgevoerd.

  • Fase 1: De leegstaande oude CV-ruimte is verbouwd tot appartement.
  • Fase 2: Groot onderhoud aan 36 appartementen in bewoonde staat.
  • Fase 3: Groot onderhoud aan 29 appartementen in onbewoonde staat en vernieuwen van het entree, de lift en gangzones.

Binnen en buiten

In alle appartementen wordt de badkamer, keuken en toilet vervangen. Een deel is naar de wensen en randvoorwaarden van de zorginstelling gerealiseerd, het andere deel naar de wensen van de zittende bewoners die hun badkamer, keuken en toilet individueel naar eigen wens konden aanpassen. De zorgappartementen krijgen een eigen entree en eigen liftinstallatie. In de gangzones wordt het schoonmetselwerk gekeimd en/of behangen en vervangen we de bestaande straatklinkers van de begane grond door tegels.

Aandacht voor bewoners

Samen met Woonmeij hebben we de bewoners betrokken bij het totale project. De bewonerskeuzes werden opgehaald en bewoners werden gedurende het project steeds geïnformeerd over de inhoud en planning van de werkzaamheden. Voor de huurders werd een rustwoning ingericht waar zij even op verhaal konden komen bij een kopje koffie of gebruik konden maken van de wasmachine.